Muziekinstrumenten, de drie bekendste

De drie bekendste muzieklessen zijn natuurlijk gitaarlespianoles en drumles. Deze muziekinstrumenten hebben alle drie hun eigen geluid en stijl. De populariteit van deze instrumenten is continu onderhevig aan een golfbeweging en afhankelijk van het tijdperk en de bijbehorende populaire muziekstijlen. De laatste jaren zien we steeds meer stijlen gecombineerd worden en worden de verschillende instrumenten in allerlei combinaties gebruikt. Het gebruik van de computer is steeds meer gemeengoed en kan inmiddels ook als een volwaardig instrument gezien worden.

 

Gitaar

Gitaar

Een gitaar is een snaarinstrument en in vele soorten en maten verkrijgbaar. De gitaar heeft over het algemeen zes snaren. De gitaar is al een oud instrument, maar de ontwikkeling van de elektrische gitaar heeft tot een nieuwe doorbraak geleidt. Inmiddels is elektrisch vaak de standaard en worden akoestische uitvoeringen als uitzonderingen beschouwd. Met de elektrische gitaar zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen bijna alle soorten muziek begeleidt worden. In de populaire muziek is er bijna geen muziekgroep meer te vinden zonder deze gitaar. Zeker onder jongeren is dit daarom een zeer populair instrument.

 

Piano

De piano is een slag- toets- en snaarinstrument en is in de geschiedenis een bepalend instrument geweest. Vrijwel alle grote componisten hebben hun meesterwerken met de piano gecomponeerd. In het verleden was de piano de basis voor de muzikale ontwikkeling van mensen. Veel mensen gingen op les en heel veel huishoudens hadden een piano in de huiskamer staan. Inmiddels is de populariteit van de piano wat afgenomen door moderne vormen van muziek maken zoals de elektrische gitaar en de computer als instrument. De piano is echter nog steeds aanwezig in de muziekindustrie en is in bepaalde muziekstijlen nog steeds erg belangrijk.

 

Drumstel

De drummer van een muziekgroep is vaak degene die het ritme van het nummer bepaald. Daarmee is het drumstel voor veel muziekgroepen een cruciaal onderdeel. Vooral in de rockmuziek heeft het drumstel een vaste plek verworven. Het drumstel is pas in de vorige eeuw ontstaan en is ontstaan uit fanfarekorpsen en de behoefte om meerdere trommels tegelijkertijd te bespelen. Daarmee is het drumstel eigenlijk niet meer dan een verzameling trommels die op een slimme manier zijn opgesteld.