Simpele popliedjes om je zang mee te oefenen
10 februari 2020 

Simpele popliedjes om je zang mee te oefenen

Wanneer je goed wilt leren zingen, ga je natuurlijk zanglessen volgen. Maar zoals voor alles, geldt ook voor goed leren zingen: oefening baart kunst. Je kunt het jezelf heel moeilijk maken, zeker in het begin, door te kiezen voor ingewikkelde nummers met zangpartijen voor gevorderden. Maar waarom zou je dat doen? Het is veel handiger om te oefenen met meer eenvoudige nummers die je lekker kunt zingen, maar waarmee je ook je zangkunsten kunt verbeteren. Onderstaand vind je simpele popliedjes om je zang mee te oefenen. Stuk voor stuk zijn dit nummers die jou als beginnende zanger(es) verder helpen.

Niet elk eenvoudig en bekend nummer is goed geschikt om je zanglessen te ondersteunen. Deze simpele popliedjes om je zang mee te oefenen voldoen allemaal aan een aantal belangrijke voorwaarden. Zo bieden zij voldoende variatie in toonhoogte en kun je er al je zangtechnieken mee oefenen. Oefenen doe je het beste met een koptelefoon. Luister en zing mee met de muziek, terwijl jij jezelf opneemt. Zo kun je jezelf daarna terugluisteren en precies horen op welke stukken jouw zang nog voor verbetering vatbaar is.

Popliedjes om je zang mee te oefenen.

De onderstaande simpele popliedjes om je zang mee te oefenen bieden voor ieder wat wils, want er zijn diverse stijlen in verwerkt.

1. Billy Joel – Uptown Girl

Dit eenvoudige popnummer is een ware klassieker. Het kan door bijna iedereen worden meegezongen en is daar toevallig zeer goed voor geschikt. Bovendien is het een lekker vrolijk nummer om mee te zingen.

2.  Blur – Country House

Simpele popliedjes om je zang mee te oefenen, hoeven niet altijd eenvoudig te zijn qua zang zelf. Dit nummer biedt een behoorlijke uitdaging waarmee jij je stem kunt trainen.

3. Culture Club – Karma Chameleon​

Deze hit van de band van de befaamde Boy George is een favoriet in karaoke-bars. Het is niet moeilijk om te zien waarom. Maar ook in je eentje kun je losgaan en lekker oefenen op dit nummer.

4. Johnny Cash – Ring Of Fire

Nog zo’n klassieker. Qua zang nadrukkelijk anders dan meer hedendaagse popmuziek. Dat is alleen maar en voordeel, want hoe meer je oefent met verschillende nummers, hoe beter je zult worden.

5. Joan Jett – I Love Rock ‘n’ Roll

Een toegankelijk rocknummer dat balanceert op de grens van rock en pop. Een heerlijk nummer om lekker op uit je dak te gaan, maar tegelijkertijd ook je stem en zang vaardigheden te trainen. Vooral op de stukken waar je lekker voluit kunt gaan.

6. Taylor Swift – Shake It Off

Dit is een nummer dat echt in je hoofd blijft zitten en het bewijs dat tegenwoordig ook nog simpele popliedjes om je zang mee te oefenen worden gemaakt. Erg prettig aan deze hit, is dat er lekker veel herhaling in zit waardoor je gericht kunt oefenen.

7. Lisa Loeb – Stay

Zeker als je iets jonger bent, zegt dit liedje je wellicht niet zo veel. Maar wacht maar totdat je hem op zet. Dit is een klassieker die iedereen kent en waarmee je heel erg goed kunt oefenen.

8. Vanessa Carlton – A Thousand Miles

Dit nummer belichaamt wat een goede, maar eenvoudige pop song dient te zijn. Een catchy, eenvoudig piano melodietje, een rustig tempo maar wel een verfijnde zang die – zoals je zult merken – nog niet zo eenvoudig is.

9. Blink 182 – All The Small Things

Heb je liever geen balad, dan is dit nummer perfect voor jou. Door dit nummer te oefenen leer je gas te geven, maar ook je stem te beheersten.

10. The Beatles – Hey Jude

Natuurlijk ontzettend bekend vanwege zijn refrein. Het is een voorbeeld van een nummer dat eenvoudig klinkt wanneer je hoort, maar wanneer je het zingt zul je merken dat het nog best lastig is om de hele tijd in de juiste toon te blijven. Dat is precies de bedoeling, want daarmee oefen je echt goed.

11. Destiny’s Child – Say My Name

De formule voor dit nummer is behoorlijk eenvoudig, de uitvoering echter… die is zo simpel nog niet. Probeer maar eens mee te komen met zo’n dijk van een zangeres als Beyoncé. Dit nummer is goed te doen, maar je oefent vooral ook je ademhaling en timing. Dit in combinatie met zuivere zang, natuurlijk.

12. ABBA – Mamma Mia

Sommige simpele popliedjes om je zang mee te oefenen bieden je meer uitdaging naarmate je ze vaker zingt. Mamma Mia is zo’n voorbeeld. Het lijkt een redelijk eenvoudig recht-toe-recht-aan liedje, maar de afwisseling in tempo en toonhoogte zorgt voor voldoende uitdaging. En je zult merken dat het nog behoorlijk lastig is om er nergens naast te zitten.

Zoals wij al eerder schreven: oefening baart kunst. Echt goed leren zingen doe je door middel van een combinatie van les en oefenen. Heb jij de smaak te pakken? Beperk jezelf dan niet tot meezingen, maar volg ook zanglessen. Je kunt bij ons muziek leren spelen, maar ook online leren zingen. Wij leren je online zingen met behulp van onze aantrekkelijke lesprogramma’s.

Reactie plaatsen