Complete Vocal Technique

“Ik kan niet zingen.” Veel mensen zeggen dit, en menen het ook, maar het is grote onzin. Probeer eens al je adem uit te blazen. Span alle spieren in je lichaam om het laatste beetje lucht eruit te persen, en piep dan: “Zie ginds komt de stoomboot…”. Kijk, nu kan je inderdaad niet zingen. Maar op de normale manier krijg je er toch wel een Sinterklaasliedje uit? Iedereen kan leren zingen.

Toch heeft niemand je verteld wat de “normale manier” is. Veel van de basisprincipes ken je al lang. Zingen is heel mooi praten, net zoals dansen heel mooi lopen is. Om het heel goed te doen moet bepaalde technieken aanleren en veel oefenen, maar om gewoon leuk voor de dag te komen hoef je heus geen toptalent te zijn. Als je kunt lopen en praten, kun je ook dansen en zingen.

De Complete Vocal TechniqueComplete Vocal Technique

Waarom ging het mis in het voorbeeld hierboven? Omdat je werd gevraagd je lichaam verkrampt te gebruiken. De “normale manier” van zingen is: zorgen dat je goed ontspannen en in balans bent. De Complete Vocal Technique voert dit basisprincipe door tot in de perfectie. Je leert op een gezonde manier klanken uit je lichaam te halen die je eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Ook als je voor je gevoel je lichaam ontspant, ben je meestal op een bepaalde manier toch nog verkrampt bezig. Alleen al over hoe je ademt valt enorm veel te vertellen. Ook ben je waarschijnlijk geneigd je keel, kaak en lippen onnodig aan te spannen. De Deense zangpedagoge Cathrine Sadolyn heeft de Complete Vocal Technique ontwikkeld om je van dit soort zaken bewust te maken. De docente van de zangcursus op deze site heeft bij haar een masterclass gevolgd.

Doe jezelf een plezier

Omdat de online zangcursus gebaseerd is op de Complete Vocal Technique, is hij helemaal niet moeilijk. Nou ja, je moet wel de discipline opbrengen om vol te houden, maar dat werkt zo met alles in het leven. De cursus sluit perfect aan bij de mogelijkheden die je van nature hebt. Daar is de Complete Vocal Technique immers op gericht. Het is geweldig leuk om te ontdekken wat je allemaal kan.

De cursus bestaat uit twintig lessen en je kunt oefenen wanneer je er maar zin in hebt. De prijs is een fractie van wat je voor privélessen betaalt, en je kunt de cursus ook na jaren nog eens herhalen zonder daar extra voor te betalen. Ben je toch niet helemaal tevreden, laat ons dat dan weten binnen veertien dagen na je inschrijving. Je krijgt dan gewoon je geld terug. Die garantie durven wij te geven, omdat we van eerdere deelnemers weten hoe goed de zanglessen bevallen.

Reactie plaatsen