Cm akkoord gitaar (C mineur)

Het Cm gitaar akkoord (C mineur) kan je op twee manieren spelen, welke we hieronder zullen gaan bespreken. Allereerst het Barré akkoord. Het Barré akkoord speel je door een vinger overdwars te leggen zodat deze meerdere snaren tegelijk kan indrukken. Ook wel bekend als een dwarsgreep. In de onderstaande afbeelding zie je de greep van het Cm Barré akkoord.
cm akkoord gitaar b mineur
E- Wijsvinger op de derde fret
B- Middelvinger op de vierde fret
G- Pink op de vijfde fret
D- Ringvinger op de vijfde fret
A- Wijsvinger op de derde fret
E- X

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien drukt de wijsvinger niet alleen op de hoge E-snaar, maar ook op de A-snaar. De middelvinger ligt dan dus overdwars en drukt tegelijkertijd ook de B-, G- en D-snaar in. De andere vingers drukken hogere fretten in en bepalen dus de toon voor de bovengenoemde snaren.

Draaien van je wijsvinger

Een goede tip is om je wijsvinger te draaien tijdens het spelen van het Cm Barré akkoord. Het goed spelen van het Barré akkoord kan namelijk nog weleens wat geduld vereisen. Door je wijsvinger een beetje te draaien, kan je met de zijkant van je vinger spelen zodat je de snaar goed kan indrukken en het Barré akkoord sneller onder de knie kunt krijgen. Tijdens het oefenen van het Barré akkoord is het goed om voor jezelf te controleren of je alle snaren goed indrukt. Dit kan je doen door de snare één voor één aan te slaan.

Het Cm akkoord op een ander manier spelen

Misschien vind je het nog een beetje lastig om het Barré akkoord te spelen. Dan is er ook een andere manier om het Cm akkoord op de gitaar te spelen!
- E- Wijsvinger op de derde fret
- B- Middelvinger op de vierde fret
- G- Pink op de vijfde fret
- D- Ringvinger op de vijfde fret
- A- X
- E- X
Wanneer je de A-snaar niet aanslaat, kan je de wijsvinger gebruiken om de hoge E-snaar aan te slaan. Zo hoef je geen dwarsgreep te maken.

Meer Gitaarakkoorden

Meer gitaarakkoorden leren spelen? Bekijk dan eens alle andere gitaarakkoorden in onze kennisbank; Gitaarakkoorden leren spelen!