Fm7 akkoord gitaar

In dit artikel gaan we je vertellen hoe je het Fm7 akkoord op de gitaar kunt spelen. Voor het spelen van het Fm7 akkoord zijn er weer diverse mogelijkheden, die we je één voor één zullen gaan uitleggen. We beginnen hierbij met een simpele versie van het akkoord, waarbij je maar één enkele vinger nodig hebt en vervolgens gaan we verder naar de overige mogelijkheden. We baseren ons hierbij op de overige m7 akkoorden zoals de Am7, Em7 en de Dm7, welke we in andere artikelen hebben besproken. Wanneer je nog een beginner bent wat betreft het spelen van de mineur 7 akkoorden, raden we je aan om eerst de andere artikelen over de m7 akkoorden te lezen voordat je hier verder gaat.

Het Fm7 akkoord spelen met één enkele vinger

Het Fm7 akkoord is eigenlijk een Barré akkoord die ook op andere, meer makkelijkere manieren gespeeld kan worden. Een Barré akkoord speel je door je wijsvinger over de gehele lengte van de gitaarnek te strekken en zo de fret indrukt houdt. Met je andere vingers vorm je de rest van het akkoord. In de onderstaande schema's wordt aangegeven welke vinger je het beste kunt gebruiken om de betreffende fret in te drukken. Een open snaar wordt aangegeven met een 0 en een X betekent dat de snaar niet aangeslagen wordt of dat deze gedempt dient te worden.

E- Wijsvinger op de eerste fret
B- Wijsvinger op de eerste fret
G- Wijsvinger op de eerste fret
D- Wijsvinger op de eerste fret
A- X
E- X

Zoals je waarschijnlijk nu gemerkt hebt, is het spelen van deze versie niet heel erg moeilijk. De hieronder volgende methoden om het Fm7 akkoord te spelen zijn daarentegen een stukje moeilijker te noemen. Het beste is om het akkoord op te zoeken waaruit we vertrekken om zo te zien waar de vorm van het akkoord vandaan komt.

Fm7 akkoord in de vorm van Em7 spelen

Bij deze versie begint het akkoord met een Barré op de eerste fret. Daarnaast heb je alleen nog maar één extra vinger nodig, dus deze versie van het Fm7 akkoord is ook niet al te moeilijk.

E- Wijsvinger op de eerste fret
B- Wijsvinger op de eerste fret
G- Wijsvinger op de eerste fret
D- Wijsvinger op de eerste fret
A- Ringvinger op de derde fret
E- Wijsvinger op de eerste fret
fm7 akkoord gitaar
Hieronder ook nog een handige video waarin het Fm7 akkoord voor de gitaar wordt uitgelegd;

Fm7 akkoord gespeeld in de vorm van het Am7 akkoord

Voor deze versie van het Fm7 akkoord zijn er twee versies mogelijk, namelijk met en zonder Barré. De tweede versie, met Barré heeft een duidelijk hoorbaar, voller geluid.

1. Zonder Barré

E- Ringvinger op de achtste fret
B- Pink op de negende fret
G- Middelvinger op de achtste fret
D- X
A- Wijsvinger op de achtste fret
E- X

2. Met Barré

E- Wijsvinger op de achtste fret
B- Middelvinger op de negende fret
G- Wijsvinger op de achtste fret
D- Ringvinger op de tiende fret
A- Wijsvinger op de achtste fret
E- X

Fm7 in de Dm7 vorm spelen

Hieronder het schema voor het spelen van het Fm7 akkoord in Dm7 vorm;

E- Middelvinger op de vierde fret
B- Ringvinger op de vierde fret
G- Pink op de vijfde fret
D- Wijsvinger op de derde fret
A- X
E- X

Zoals je kunt zien zijn er vrij veel manieren om het Fm7 akkoord te spelen. We raden je aan om ze allemaal eens te proberen om goed te kunnen bepalen welke versie jou het beste ligt.

Wil je meer gitaarakkoorden leren spelen? Dat kan! In onze kennisbank; Gitaarakkoorden leren spelen vind je nog veel meer artikelen met akkoorden!