Keyboard op de computer spelen

Piano spelen is heerlijk. Het heeft alleen een beperking: je kunt je piano niet overal mee naartoe nemen. Zelfs een keyboard meenemen – hoewel een stuk draagbaarder – kan lastig zijn. Gelukkig is er een oplossing. Je kunt keyboard op de computer spelen. Natuurlijk is dat niet hetzelfde als het bespelen van de piano. Echter: het biedt wel een leuke mogelijkheid om te blijven oefenen wanneer je jouw piano niet kunt gebruiken. Op vakantie, bijvoorbeeld. Het enige wat je nodig hebt is een keyboard en een computer. Het werkt ook op de laptop. Maar hoe kun je keyboard op de computer spelen? Wij vertellen het je graag.

Keyboard op de computer spelen: altijd oefenen

Qua plaatsing van de toetsen verschillen een piano en keyboard natuurlijk als dag en nacht. Wat dat betreft is keyboard op de computer spelen natuurlijk geen vervanging van je piano. Maar bij piano spelen komt natuurlijk meer kijken dan alleen het aanslaan van de toetsen. Keyboard spelen op je computer is handig om muziek uit je hoofd te leren. Terwijl je speelt, ben je namelijk bezig met het oefenen en onthouden van de juiste noten. Je kent ongetwijfeld wel het probleem dat je de stukken een beetje vergeet op het moment dat je niet veel geoefend hebt op de piano. Neem gewoon je bladmuziek/tabulatuur mee en speel je stukken op de computer. Op die manier blijven ze goed in je hoofd zitten en zul je uiteindelijk ook op de piano hier profijt van hebben.

Waar kan ik online spelen?

Er is diverse software te koop waarmee je piano kunt spelen met je keyboard, maar dit kan ook gewoon gratis online. Op de site Pianu.com kun je online piano spelen met je toetsenbord. Je hebt hier alleen een computer en internet voor nodig. Je kunt zelfs spelen met je muis of touchpad. Probeer de verschillende mogelijkheden vooral eens uit om te kijken wat het beste bij je past en hoe je het prettigste speelt. Pianu helpt je overigens om optimaal te spelen. Net zoals op een echte piano, is het ook in dit programma belangrijk hoe je jouw vingers plaatst. Het programma helpt je hierbij. Dat is dus totaal anders dan op de piano, maar je krijgt wel feeling met het nummer dat je speelt. Je zult dus merken dat het nummer ook op de piano uiteindelijk een stuk eenvoudiger onder de knie krijgt. Het stuk zit immers al in je hoofd qua noten en maten.

Nieuwe nummers leren

Een ander leuk voordeel van keyboard op de computer spelen, is dat je een hoop nieuwe nummers kunt leren. Een programma als Pianu biedt namelijk niet alleen gratis de mogelijkheid om op je computer piano te spelen, maar heeft ook een omvangrijke gratis muziekbibliotheek waaruit je kunt kiezen. Er staan zeer veel verschillende composities en nummers in: van de klassieke meesters tot hedendaagse popsongs. Dankzij de online hulp, zul je de nummers snel leren spelen.

Hieruit blijkt ook nog een ander voordeel: je kunt direct beter inschatten of je pianospelen leuk vindt. Twijfel je hier nog over, dan kan het namelijk een hele stap zijn om een piano aan te schaffen. Dit blijft immers een behoorlijk duur instrument. Door met een virtuele piano te beginnen, kom je er al snel achter of een echte piano iets voor jou is of niet. Pianu geeft je de mogelijkheid om naar hartenlust te proberen. Maak hier dan ook gretig gebruik van.

Smaakt dit naar meer?

Smaakt keyboard op de computer spelen naar meer en ben je toe aan een echte piano? Dan ben je bij Onlinemuziekcursus.nl aan het juiste adres. Bij ons kun je online muziek leren spelen. Een instrument leren spelen online is extra handig en leuk: niet alleen is het voordelig, maar je kunt ook oefenen wanneer het jou uitkomt. Bij ons is piano leren spelen voor volwassenen zeer eenvoudig. Probeer het zelf.

Reactie plaatsen