Simpele popliedjes om op de piano mee te spelen
28 mei 2020 

Simpele popliedjes om op de piano mee te spelen

Piano spelen is heerlijk. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen favoriet om mee te spelen. Vrij vaak is pianomuziek klassiek, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Wil jij eens iets anders? Iets meer hedendaags dat ook nog eens haalbaar en relatief eenvoudig is? Wat dacht je dan van deze simpele popliedjes om op de piano mee te spelen? Ze staan garant voor plezier en je oefent er je vaardigheden ook nog eens mee. Want voor pianospelen geldt namelijk in de eerste plaats: het moet leuk zijn. Hoe meer plezier je ergens aan beleeft, hoe makkelijker het gaat.

De piano is een instrument dat in vrijwel elk genre en bijna elk nummer belangrijk is. Dat betekent automatisch dat je ook jouw favoriete muziek kunt spelen op de piano. Het is leuk om te oefenen met simpele popliedjes om op de piano mee te spelen, omdat je op die manier een stuk sneller leert. Je leert alsnog akkoorden en technieken, maar wel op een toegankelijke, leuke en vooral niet “droge” manier. Bovendien ontwikkel je jouw algehele muzikale vaardigheden en zul je steeds meer leren om puur op gevoel en gehoor nummers mee te spelen.

Ben je op zoek naar simpele popliedjes om op de piano mee te spelen? Denk dan eens aan de onderstaande nummers. Niet allemaal zijn het per se “pianoliedjes”. Maar dat is juist het mooie aan de piano: je kunt meespelen met vrijwel elk nummer of muziekstuk.

Simpele popliedjes om te spelen:

Meghan Trainor – All about that bass
All about that bass van Meghan Trainor was enkele jaren geleden een enorme it. Het nummer is nog steeds relevant, want het is een heerlijk nummer om mee te spelen. Het is ook echt een zeer geschikt nummer om mee te spelen, want het herhaalt simpele akkoorden. Door deze herhaling krijg je er snel handigheid in. Oefening baart kunst, en herhaling kan daarbij dus zeker helpen. Bovendien is het een toegankelijk nummer om met twee handen te spelen: de baslijn met links en de melodie met rechts.

Sam Smith – Stay with me
Liefhebber van melodieuze, emotionele pop? Dan heb je aan Sam Smith een goeie. Zeker zijn hit Stay With Me is een uitstekend nummer om mee te spelen op de piano. Muziek spelen draait voor een groot gedeelte om emotie. Vaak zul je merken dat nummers die je raken nog net wat eenvoudiger zijn om mee te spelen. Je speelt ze niet alleen, je voelt ze ook. Bij deze ballad zal dat laatste zeker het geval zijn. Dit is zeker een interessant en haalbaar nummer voor de beginner om mee te spelen. Ben je wat meer gevorderd? Dan hoef je dit nummer geen vaarwel te zeggen, want je kunt hierop prima variëren en zelf invulling geven. Probeer maar eens, dat is een mooie uitdaging.

Adele – Someone Like You
Tja, je kunt het anno nu eigenlijk niet over piano ballads hebben zonder Adele te noemen. Adele beschikt over een stem die elke ruimte perfect kan vullen. Qua muziek heeft ze dan ook niet veel opsmuk nodig. Dat zorgt ervoor dat het pianospel in dit nummer subtiel is. Toch behoort dit nummer wat ons betreft tot de simpele popliedjes om op de piano mee te spelen. De melodie is niet echt moeilijk, maar wel geraffineerd. Wie goed piano wil leren spelen, dient meerdere facetten te beheersen. Up-tempo, bombastisch, maar soms ook ingetogen, zoals in dit mooie liedje.

Rihanna – FourFiveSeconds
FourFiveSeconds van Rihanna (samen met Kanye West en Pay McCartney) is ook een voorbeeld van simpele popliedjes om op de piano mee te spelen, die toch nog uitdaging bieden. De basisakkoorden zijn namelijk behoorlijk eenvoudig. Ook beginnende spelers zullen deze al vrij snel onder de knie kunnen krijgen. Het ritme blijft overal lekker eenvoudig. Een voordeel van zo’n eenvoudig ritme is echter ook dat het eenvoudig is om dit uit te bouwen en te variëren. Heb je dit nummer helemaal onder de knie, kijk dan eens wat je hier nog zelf aan toe kunt voegen.

Nog meer interessante popliedjes vinden?

Wellicht staan hier liedjes tussen die je leuk vindt om mee te spelen. Zo niet, dan kun je nog veel meer interessante liedjes vinden. Zo zijn er tal van sites waar je deze muziek gratis kunt bekijken of downloaden.

Beter leren piano spelen met online pianoles

Uiteindelijk wil je natuurlijk een stap verder gaan en meer complexe muziek leren. Door pianoles te volgen, ontwikkel je jouw vaardigheden. Wil je kunnen oefenen wanneer het jou uitkomt? Kies dan voor online pianoles van Onlinemuziekcursus.nl. We hebben al meer dan 500 pianolessen. Je kunt 24/7  lessen volgen we hebben al een basiscursus voor 47,- euro. Muziek leren spelen was nog nooit zo eenvoudig. Wil je naast de piano ook een ander instrument leren spelen? Ook dat is mogelijk.

Reactie plaatsen