Akoestische of elektrische gitaar spelen?
14 maart 2014 

Akoestische of elektrische gitaar spelen?

Als je elektrisch gitaar wilt spelen, heb je een versterker, jackkabel en stroom nodig. Je kunt met of zonder plectrum spelen.  Je kunt rustig oefenen met een koptelefoon zonder dat de buren er last van hebben. Vaak is de hals minder breed dan die van een akoestische gitaar, waardoor hij voor beginners makkelijker te bespelen is.

Onderdelen van de elektrische gitaar

Klankkleur

De elektrische gitaar geeft een intens geluid, wat goed bij rockmuziek of bijvoorbeeld heavy metal past. Je kunt diverse effecten aan je geluid toevoegen. Beluister maar eens het volgende muziekfragment:

Onderdelen van de akoestische gitaar

Onderdelen van de akoestische gitaar

De akoestische gitaar bevat in tegenstelling tot de elektrische gitaar, een klankkast, waarmee het geluid wordt versterkt. Ook de akoestische gitaar kun je met of zonder plectrum bespelen.

Klankkleur

Een akoestische gitaar heeft een mooi, vol geluid. De akoestische gitaar kom je in diverse muziekstijlen tegen zoals: pop, country, klassiek, wereldmuziek.

Er bestaan ook semi-akoestische gitaren. Deze kun je wel versterken met behulp van een versterker én bevatten een klankkast. Een geweldig luistervoorbeeld vind je op (Tommy Emmanuel – Classical Gas)

Kies de gitaar die bij jou past. Gitaren vind je in allerlei prijssoorten. Vind je het moeilijk om te kiezen? Laat de verkoper dan een stuk spelen op verschillende gitaren en luister met ogen dicht. Kies welk geluid jij het mooist vindt. Succes bij het maken van je keuze!

Wel is het zo dat als je eerst op een akoestische gitaar leert spelen dat je makkelijk over stapt naar een elektrische gitaar dan andersom, want op een akoestische gitaar leren spelen is wat  moeilijker. Dus mijn advies begin op een akoestische gitaar.

Reactie plaatsen