De juiste elektrische gitaar kiezen
06 augustus 2013 

De juiste elektrische gitaar kiezen

Een elektrische gitaar kopen, speel je al een tijdje akoestisch en ben je benieuwd naar de elektrische gitaar? Of heb je je rock-, blues- en jazzidolen zien spelen en ben je geïnspireerd geraakt? Dan is het hoog tijd om eens rond te neuzen in je plaatselijke muziekwinkel of op internet. Een elektrische gitaar kopen is namelijk een stuk ingewikkelder dan het lijkt.

Eigenschappen

Zelfs al heb je al een bepaalde gitaar op het oog, dan moet je alsnog goed opletten wat voor eigenschappen de gitaar heeft. Speel je voornamelijk loodzware heavy metal? Dan heb je niet veel aan een Fender die speciaal op pop is afgesteld. Ben je op zoek naar een gitaar om lekker funky mee te kunnen raggen? Laat die elementen van EMG dan maar links liggen, want daar klink je waarschijnlijk te steriel mee. Elke gitaar heeft haar eigen specifieke eigenschappen, dus weet wat je in huis haalt. Als je er geen verstand van hebt, zoek dan iemand die het wel weet. Van houtsoort tot het merk elementen die erop zitten, alles aan een gitaar heeft invloed op de klank.

SpeelbaarheidElektrische gitaar

Goed, je hebt je oog laten vallen op een gitaar die helemaal past bij de muziek die jij wilt spelen. En dan? Het is niet eenvoudig om zomaar jouw type gitaar aan te schaffen. Probeer de gitaar altijd eerst te bespelen voordat je hem koopt. Hoe ligt hij in de hand? Speelt hij lekker? Sommige gitaren zien er vooral mooi uit, maar spelen voor geen meter. Andersom heb je ook lelijke eendjes die zo lekker spelen dat je ze eigenlijk niet kunt neerleggen.

Prijs

Ook niet onbelangrijk: de prijs van de gitaar. Muziekinstrumenten zijn doorgaans altijd duur, maar elektrische gitaren variëren enorm in prijs. Er zijn elektrische gitaren van honderd euro en van vierduizend euro. Probeer de gulden middenweg te vinden: een gitaar die lekker speelt, goed klinkt en niet te goedkoop maar ook zeker niet te duur is. Dan weet je zeker dat je er over een jaar nog met plezier op speelt.

Wil je gitaar leren spelen bekijk dan hier onze gitaarcursus.

Reactie plaatsen