Piano tips voor beginners

Piano spelen is niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Je speelt al snel je eerste liedjes op de piano dankzij deze piano tips voor beginners.

Piano tips:

Welke muziek wil je spelen?

Bepaal welke muziek je graag op de piano wilt spelen. Ben je een fan van klassieke pianostukken, leer dan spelen van bladmuziek. Als je juist graag populaire liedjes speelt of jezelf wilt begeleiden op de piano, kun je volstaan met het leren van akkoorden. Let wel op dat veel moderne pianomuziek staat uitgeschreven op bladmuziek. Dus door het leren van het notenschrift heb je veel meer mogelijkheden.

Kies een lesmethode

Zoek een leraar of een geschikte online lesmethode. Het voordeel van een pianoleraar is dat je altijd een stok achter de deur hebt. Maar als je geen tijd of geld hebt om elke week naar een pianoleraar te gaan, kun je het beste leren piano spelen door middel van een online piano cursus. Je volgt dan de lessen wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo.

Elke dag oefenenPiano tips

Oefen elke dag. Hoe meer je oefent, hoe sneller je vooruit gaat. Lukt het een keer niet zo goed, stop er dan mee en ga de volgende dag verder. Je zult zien dat dan weer beter gaat. Zorg dat je tijdens het oefenen voldoende geconcentreerd bent op je pianospel. Als je gedachten ergens anders zijn tijdens het oefenen, heeft het niet veel zin.

Let op je houding

Zoals bij elk instrument is ook bij het pianospelen een goede houding erg belangrijk. Dus zit ontspannen achter de piano, de rug recht en de voeten op de grond naast elkaar. Je vingers houd je licht gebogen zodat je alleen met je vingertoppen de toetsen indrukt. Verder zijn je onderarmen en je polsen op dezelfde hoogte als je vingers. Pianokrukken zijn bijna altijd in hoogte verstelbaar dus experimenteer met de kruk net zolang totdat je goed zit.

Blijf gemotiveerd

Zorg dat je gemotiveerd blijft. Inspiratie is voor beginnende pianisten onmisbaar. Luister naar de pianomuziek die je graag zou willen spelen. Bezoek pianoconcerten. Vraag een vriend(in) of kennis die kan pianospelen om eens een stukje te laten horen. Door steeds bezig te zijn met de piano en pianomuziek komt de inspiratie vanzelf.

Pianospelen geeft veel voldoening. Elke dag even achter de piano met deze tips voor beginners in je achterhoofd en je zult versteld staan van het resultaat.

Reactie plaatsen